Email *

Message *

Cari Blog Ini

Jong Oranje Plaatst Zich Wederom Voor Ek Na Winst Op Jong Georgie

**Jong Oranje plaatst zich wederom voor EK na winst op Jong Georgië** **Jong Oranje heeft zich zaterdagavond verzekerd van een ticket voor het EK onder 21 in 2023. De ploeg van Erwin van de Looi won in Zwolle met 3-0 van Jong Georgië en is daarmee groepswinnaar geworden.** **Sterk begin** Jong Oranje begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Joshua Zirkzee profiteerde van een fout in de Georgische defensie en schoot raak. De thuisploeg bleef daarna de betere ploeg en kreeg via Brian Brobbey en Mohamed Taabouni enkele goede kansen om de score uit te breiden. **Verdubbeling** Na de rust ging Jong Oranje op zoek naar de 2-0. Die viel uiteindelijk in de 65e minuut. Taabouni kreeg de bal aan de rechterkant en gaf een voorzet op Zirkzee, die eenvoudig kon binnenkoppen. **Geruststellende marge** In de slotfase maakte Jong Oranje de zege nog wat ruimer. Taabouni scoorde in de 80e minuut met een mooi afstandsschot. Daarmee werd de eindstand op 3-0 bepaald. **EK-ticket** Door de overwinning op Jong Georgië is Jong Oranje groepswinnaar geworden. De ploeg heeft nu 21 punten uit tien wedstrijden en is daarmee niet meer te achterhalen door de nummer twee, Jong Zwitserland. Jong Oranje plaatst zich daarmee voor de derde keer op rij voor het EK onder 21. **Conclusie** Jong Oranje heeft zich zaterdagavond verzekerd van een ticket voor het EK onder 21 in 2023. De ploeg van Erwin van de Looi won in Zwolle met 3-0 van Jong Georgië en is daarmee groepswinnaar geworden. Het is de derde keer op rij dat Jong Oranje zich plaatst voor het EK onder 21.