Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Netanyahu Gaf Groen Licht Voor Terreuraanslag Met Aanval Op Piepers In Libanon

Netanyahu gaf groen licht voor terreuraanslag met aanval op piepers in Libanon

Onderzoeksjournalist Seymour Hersh maakt onthullingen over geheime operatie

Een verstrekkende nieuwe onthulling door onderzoeksjournalist Seymour Hersh heeft Netanyahu's betrokkenheid aan een geheime operatie ontmaskerd die resulteerde in een dodelijke terreuraanslag in Libanon. Hersh's rapport, gepubliceerd op zijn persoonlijke Substack-blog, beweert dat de Israëlische premier groen licht gaf voor een aanval op een Libanese pieperzender waarvan Israël geloofde dat deze werd gebruikt door Hezbollah.

De dodelijke aanval

Op 12 juli 2006 lanceerde de Israëlische luchtmacht een aanval op een kantoorgebouw in de wijk Dahyeh in Beiroet. Het gebouw was de thuisbasis van Al-Manar, de televisiezender van Hezbollah. Bij de aanval kwamen minstens zes mensen om het leven en raakten tientallen gewond.

Netanyahu's betrokkenheid

Hersh's rapport beweert dat Netanyahu persoonlijk toestemming gaf voor de aanval. Hij citeert anonieme bronnen die beweren dat Netanyahu geloofde dat Al-Manar werd gebruikt om Hezbollah-strijders naar Israël te leiden. De Israëlische regering heeft de beweringen van Hersh ontkend, maar heeft geen bewijs geleverd ter ondersteuning van haar ontkenning.

De nasleep

De aanval op Al-Manar veroorzaakte wijdverbreide verontwaardiging in Libanon en internationaal. Het was een keerpunt in de oorlog tussen Israël en Hezbollah, die uiteindelijk eindigde met een staakt-het-vuren dat door de VN werd bemiddeld. Het rapport van Hersh heeft de kwestie van Netanyahu's betrokkenheid bij de aanval opnieuw aan het licht gebracht en heeft vragen gesteld over de aard van Israël's militaire operaties in Libanon.

Expertcommentaar

Experts op het gebied van het Israëlisch-Libanese conflict hebben gemengd gereageerd op Hersh's rapport. Sommigen hebben de geloofwaardigheid van zijn bronnen in twijfel getrokken, terwijl anderen hebben gezegd dat zijn beweringen geloofwaardig zijn. Het rapport heeft de kwestie van Netanyahu's rol in de aanval op Al-Manar opnieuw aangewakkerd en zal naar verwachting de komende weken en maanden tot verder debat leiden.


Comments